Arsenal bez najboljih igrača napada Zvezdu, ali Vengerove reči pred meč neće ohrabriti crveno-bele!

Trener Tobdžija ističe da je utakmica izuzetno bitna i da želi da reši pitanje plasmana u nokaut fazu posle utakmice sa ekipom sa Marakane

Arsenal u dobrom raspoloženju čeka Crvenu Zvezdu, jer je upravo od meča na Marakani vezao četiri pobede. Trener Arsen Venger je istakao da je njegov fokus uvek na sledećoj utakmici i nada se novoj pobedi, koja bi Arsenalu obezbedila da se kvalifikuje za nokaut fazu takmičenje u Ligi Evrope.
Loading...

 Sve zavisi od rezultata. To su dve velike utakmice, moj fokus je uvek na sledećoj. Svaka utakmica je velika. Ukoliko sutra pobedimo, kvalifikovaćemo se kao prvi u grupi. To je važno. Pobedili smo tri utakmice u Ligi Evrope, želimo da ostvarimo i četvrtu – rekao je Venger na konferenciji pred meč protiv crveno-belih, koji je rešen da protiv Zvezde reši sve, kako bi na poslednje dve utakmice njegov tim mogao da igra rasterećenije, a upravo to može da bude još veća opasnost po Zvezdu.

Novinari su ga upitali da li i dalje planira da se drži sistema rotacije i da igra sa faktički dve startne postave – jednom za Premijer ligu, koja je jača, i drugom za Ligu Evrope, u kojoj šansu dobijaju igrači koji su u drugom planu.

– Planiram da se držim toga u ovom trenutku – potvrdio je Venger da će i na Emirejtsu biti vez glavnih zvezda.

Upravo to su ga i pitali novinari, da li mogu da se očekuju Ozil, Sančez i Lakazet na terenu protiv Zvezde.

– Ne, neće igrati. Imamo Volkota, Velbeka, Žirua. Imamo konkurenciju, svi žele konkurenciju. Svi su u dobroj takmičarskoj formi i to bi trebalo da bude prednost za ostatak sezone.

Venger je takođe istakao da ekipa odlično funkcioniše i da je krasi zajedništvo.

– Moje najveće iskustvo i zadovoljstvo je da vidim koliko je čitav tim fokusiran na svakoj utakmici. Koliko su fokusirani i ujedinjeni. Ne mogu da kažem da neki igrač u bilo koje takmičenje vidi kao lakše. Osećam razumevanje u ekipi, mi nismo kupili 7-8 igrača, oni se poznaju, imaju pozitivna i negativna iskustva. Mislim da postoji poštovanje i to je važan sastojak ekipe – rekao je Venger, koji je potvrdio i da Sead Kolašinac sigurno neće igrati protiv Zvezde zbog povrede, ali da mu je stanje bolje nego što se prvobitno mislilo.

– Danas je mnogo bolje, imaće test krajem nedelje. Još nije isključen za utakmicu u nedelju, ali neće igrati protiv Zvezde. Nije tako loše kao što je moglo da bude. Ospina će biti u redu za četvrtak, Kalum Čembers se vraća na terening, Mustafi posle pauze – rekao je Venger

izvor: telegraf.rs

Loading...