Milorad Vučelić na čelu „Večernjih novosti“

Ovo je jednoglasno odlučio nadzorni odbor kompanije novosti.

Loading...

Novi v.d. glavnog i odgovornog  urednika „Večernje novsti“  je novinar Milorad Vučelić , osnivač nedeljnika „Pečat“ i aktuelni predsednik  Jugoslovenskog sportskog društva Partiana. Ovo je jednoglasno odlučio Nadzorni odbor kompanije Novosti, prenosi ovaj list.

Vučelić je završio Pravni fakultet u Beogradu i dugo se bavi novinarstvom. Rođen je 1948. godine, a bio je urednik u „Studentu“, „Književnoj reči“ i „Književnim novinama“. Na toj poziciji ostavio je traga i u SKC od 1977. do 1985, u NIN-u od 1985. do 1991. i „Politici“. Od 1991. do 1992. vodio je RTV Novi Sad, a od 1992. do 1995. godine radi kao prvi generalni direktor RTS.Nedeljnik „Pečat“ osnovao je 2008. godine i odatle sa mesta direktora i glavnog urednika stiže u našu kuću.

Osim novinarstva, Vučelić se oprobao i u publicistici. Autor je knjiga „Argument protiv neutralnog“, „Osumnjičeno društvo“, „Razgovori sa epohom“, „Kosovo – koreni separatizma’, „Ima li ovde Srba“. Bio je predsednik Upravnog odbora i direktor izdavačke kuće „Komuna“, kao i upravnik „Zvezdara teatra“ i umetnički direktor „Budva grad teatra“.

Bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u tri saziva i šef poslaničke grupe od 1992. do 1995. Staž u partiji obeležio je i kao potpredsednik SPS.

Menadžerske sposobnosti isprobao je i kao predsednik Upravnog odbora „Telekoma“, od 1997. do 1999, a kao veliki zaljubljenik u sport predvodio je Rukometni savez Jugoslavije od 1997. do 1999. i Rukometni saveza Srbije od 2001. do 2003. Sa parketa je ne tako davno prešao na zeleno borilište. Aktuelni je predsednik fudbalskog kluba, a predvodi i crno-belu porodicu u okviru sportskog društva. Vučelić je dobitnik nagrade „Politika“ i „Zlatnog beočuga“ KPZ Beograda

Izvor: telegraf.rs

Loading...