NE MOGU DA IM ODOLE: Za ovakvim devojkama muškarci „lude“

Mislite da vaša divna, pametna i atraktivna prijateljica može imati frajera kojeg god poželi? Čini se da ipak nije tako.

Loading...

Uprkos tome što frajeri izgled stavljaju visoko na svojoj listi prioriteta, kad je u pitanju pronalaženje partnera, frajeri vole prosečne devojke, koje će se smejati njihovim šalama.

Nedavno je sproveden društveni eksperiment na Univerzitetu Nortvestern u kojem su 163 studenta poslata na dejtove, kako bi istražili privlačnost. Istraživači su prvo pitali momke šta više preferiraju kod žena, fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Kliše je opet potvrđen, frajeri su odabrali fizičku privlačnost. U sledećem koraku su završili na sastanku sa devojkama koje fiyi;ki izgledaju poput modela. Međutim, kad su započeli razgovor, nešto se promenilo. To što cura izgleda odlično, ne znači da će se između vas pojaviti iskra.

Frajeri za duže veze traže kod devojke kvalitete da se osećaju prijatno i da imaju potporu u budućnosti. Oni traže nekoga kome mogu da veruju.

Problem s atraktivnim i „savršenim“ devojkama je stalni strah da ćete ih izgubiti. Javlja se vlastita nesigurnost, stoga je razumljivo da će odabrati nekoga s kim će im biti lepo i prijatno.

Istraživači su otkrili da, kada su frajeri počeli da razgovaraju sa „stvarnim“ ženama, a ne samo da gledaju u slike Viktorijinih anđela, otkrili su da su oni „pali“ na devojke koje su im se svidele kao osobe, a ne na one koje su im bile najviše seksi. Oni će radije biti s prosečnim, zanimljivim damama, nego s nekakvim ženama iz maštarija.

Stoga ispada da savršen izgled i telo, preterano samopouzdanje i sigurnost u sebe nisu pri vrhu muških želja.

 

Foto: Pixabay.com

Izvor: cosmopolitan.rs

Loading...