VIC DANA: Zaposlio se Mujo u robnoj kući…

Mujo se zaposlio u velikoj robnoj kući u New Yorku i već prvi dan poslovođa ga upita koliko je prodao. Mujo odgovori 1.557.752,20 $, a poslovođa samo što se nije onesvestio. Ni najiskusniji trgovci nisu u jednom danu uspeli prodati robe za više od 50.000.

Loading...

Upita on Muju kako mu je to pošlo za rukom?

“Pa lepo”, krene pojašnjavati Mujo. “Prvo sam čoveku prodao jednu udicu i onda ga nagovorio da kupi bar još jednu za rezervu. Zatim sam mu prodao i nekoliko komada olova. Onda sam ga podsetio da mu treba i najlon, ali ne bilo kakav, već kvalitetan najlon koji može izdržati veliku ribu.

E, onda sam mu rekao da pravu ribu bez obzira na kvalitetu pribora neće moći loviti iz ruke i neka si uzme štap s rolom. Kad je uzeo štap, predložio sam mu da razmisli o kupovini glisera…

Nakon što sam mu prodao Boston Whalera s trajlerom, objasnio sam mu da njegov stari auto jednostavno ne može vući taj gliser i na moj nagovor odlučio se za Grand Cheerokee. Eto kako sam zaradio 1.557.752,20 $”, ispriča Mujo.

“Još ne mogu shvatiti kako ti je to uspelo, a čovek je došao samo kupiti udicu”, reče njemu poslovođa.
“Ma jok’ “, reče Mujo, “došao je kupit’ tampone za ženu, pa sam ga pit’o zašto ne ide na pecanje, kad ionako neće j..’ ovaj vikend !?

 

Foto: Pixabay.com

Izvor: Šoutajm.rs

Loading...