OGLASIO SE „PIJANI POP“: Ovim rečima se pravdao sveštenik o kome priča CELA SRBIJA (FOTO)

Oglasio se sveštenik čija fotografija je juče bila hit na društvenim mrežama

Pijani pop leži na traktorskoj prikolici pored mrtvačkog sanduka – ova fotografija je juče bila hit na društvenim mrežama. Lokalni sveštenik sa slike Nenad Obradović živi u selu Drugovac kod Smedereva, a na pitanje novinara šta je dovelo do fotografije od 11. marta, kada je uslikan „mrtav pijan“ pored pokojnika u kovčegu na putu do groblja, odgovara da je popio samo jedno pivo.

Loading...

– Jeste, popio sam jedno pivo! Nisam poneo pumpicu, ja sam bolestan čovek imam astmu. Da sam poneo pumpicu ništa se ne bi desilo, šta će meni čoveku od 110 kila jedno pivo da uradi – pita i ne čeka odgovor pop Nenad Obradović iz Drugovca.

Pozlilo mu je, objašnjava, kada su krenuli na groblje, gde je u nedelju trebalo da održi opelo preminulom meštaninu, samo je prilegao na traktor. Pored sanduka sa pokojnikom, jeste, priznaje pop, ali drugog prevoza nije bilo, a njemu se baš slošilo.

Više nikada nećete zaboraviti da ih produžite: Evo kako uvek možete proveriti do kad vam važe dokumenta

– Razumem da ljudi popiju, da se napiju, ali za sve postoji mesto i prilika, a ovo to sigurno nije bila. On je pao na putu, kada smo krenuli na groblje, stavili su ga na prikolicu da sedi, ali nije mogao nego se sručio pored sanduka. Zato su i podigli stranicu na traktoru, mada to nije po našim običajima, da ne ispadne. Pokojnika nije okadio kako treba jer je izgubio pola kandila, a šta je pevao, da li je to dobro ili ne, ne znam, ništa ga nisam razumeo, on je to odmumlao, da ne kažem otpevao – priča Marjan Stojić, unuk pokojnika koji je u nedelju sahranjen.

Pop je, tvrdi on, popio 3-4 rakije, pre nego što su krenuli, pivo se ne spominje, a i vino koje je doneo uz koljivo, poznat mu je taj miris, kaže, osetio je.

Drugovčani uglavnom staju u odbranu popa. Kažu da je znao da popije, ali „ko ne zna…“ Kažu i da nikome nije ostao dužan, ko god mu je od majstora nešto radio, on je uredno plaćao, što baš i nije bio slučaj sa ranijim popovima. Evo, kažu, i sad je na poslu, ne možete da ga nađete jer je na sabajle krenuo da sveti vodicu, ide Vaskrs.

„Namestili su mi“
Pop Nenad Obradović 1. maja treba da ide u penziju i ovakav publicitet je najmanje što mu treba. To su mu, kaže i on, namestili oni koji ne misle dobre ni njemu ni crkvi. Video je novine, čuo je i da ga ima na televizijama. Šta će sad? Ništa.

– Obavio sam opelo, ne znam šta oni pričaju – završava pop Nenad.

 

Izvor: srbijadanas.com / Blic.rs

Loading...