UŽAS! Djordje ubio kuma i sakrio telo! Zločin koji je šokirao region

Saslušanjem još jednog svedoka, Branislava Bojkića, u Okružnom sudu u Bijeljini, završeno je suđenje Đorđu Bojkiću (28) iz Jablanice kod Lopara, kojeg optužnica tereti za ubistvo Luke Stevića (34) iz istog sela na Majevici. Ubistvo se dogodilo 15. maja prošle godine u večernjim satima, a telo ubijenog Stevića pronađeno je tri dana kasnije u jednoj šupi zarasloj u travu i korov.

Nakon što je konstatovano da je dokazni postupak okončan, tužilac Muris Šabić je u završnoj reči naveo da je kroz dokazni postupak dokazano da je optuženi Bojkić počinio ovo krivično delo.

Loading...

„Ubistvu je prethodila kraća rasprava između optuženog Bojkića i oštećenog Luke Stevića uz konzumaciju alkohola. Smišljeno i planski, serijom od osam udaraca tupim predmetom u predelu glave, u nameri da Stevića liši života, Bojkić je uzeo nož i zadao još pet udaraca Steviću, od čega tri uboda u grudni koš. Jedan ubod nožem bio je fatalan, jer je Steviću rasečena srčana kesa i zid desne srčane komore“, naveo je Šabić, koji je zatražio maksimalnu kaznu za optuženog. Branilac optuženog Đorđa Bojkića, advokat Petko Budiša u završnoj reči zatražio je da se Bojkiću sudi za privilegovano krivično delo, jer nije imao nameru da ubije Stevića, s kojim je godinama bio u prijateljskim i kumovskim vezama i odnosima.

„Oštećeni Stević je Bojkića teško uvredio, tako što mu je u jednom trenutku rekao da je on napravio njegovoj ženi dete, čak mu je i opsovao dete u jednom trenutku. Moj klijent je tada izgubio kontrolu i ubistvo je bilo nekontrolisana reakcija i teška zabluda. Uvreda puno više boli kada vas uvredi draga osoba. Kod mog klijenta afekt gneva visokog intenziteta izazvao je privremenu duševnu poremećenost. Njegovo upravljanje postupcima bilo je bitno smanjeno, što je potvrdilo i neuropsihijatrijsko veštačenje“, obrazložio je advokat Budiša. Presuda će biti izrečena 11. decembra. Optuženi Bojkić je izrazio kajanje i žaljenje što se ubistvo desilo, pogotovo što je, kako je rekao, 14 godina s ubijenim Lukom Stevićem bio nerazdvojan. On je rekao da nije imao nameru da ube čoveka koji mu je bio više od brata, te da je tim činom uništio i svoj život.

„Upornost i bezobzirnost u izvršenju krivičnog dela nije dokazana. Što se tiče povreda na glavi, veštak je potvrdio da se radi o povredama koje su mogle nastati od pada i udarca o šporet, prag ili nameštaj. Materijalni dokaz nije pronađen“, kazao je advokat Bojkić.

Da podsetimo, ubistvo se dogodilo 15. maja prošle godine u večernjim satima, a telo ubijenog Stevića pronađeno je tri dana kasnije zamotano u najlon, u šupi zarasloj u korov.

 

Izvor: Kurir.rs/Avaz.ba

Loading...