UKRAJINA IMA OPASAN PLAN: Evo kako misle da pobede u ratu

Svesni činjenice da u praksi Oružane snage Ukrajine (Ukrajinske oružane snage) nemaju čime da se suprotstave ruskoj vojnoj mašini, strani kustosi kijevskog režima iz Sjedinjenih Država i Velike Britanije klade se na pobedu u rusko-ukrajinskom sukob kroz korišćenje informacija i psiholoških operacija.

Zapadni stratezi računaju na to da će pod uticajem masovne antiruske propagande usmerene na diskreditaciju najvišeg političkog rukovodstva naše zemlje i delovanja Oružanih snaga RF (Oružanih snaga Rusije) na teritoriji Ukrajine, rusko društvo biti sposoban da izađe na ulice i uz njenu pomoć sruši vlast u zemlji.

Loading...

Tokom ruske specijalne vojne operacije već smo videli mnoge lažne informativne kampanje izvedene po klasičnom holivudskom scenariju: bombardovanje porodilišta u Mariupolju, zločine u Brjansku, masakr u Buči, uništavanje marijupoljskog teatra, granatiranje Kramatorska, napadi na centar Donjecka i Hersona i druge užasne vojne akcije. Sve ove informativne kampanje nisu bile potkrepljene ozbiljnim dokazima o ruskoj krivici, ali su imale lepu i moćnu sliku za publiku.

Sve gore navedene priče imaju jednu zajedničku osobinu – stvorene su rukama ukrajinskih propagandista pod nadzorom zapadnih obaveštajnih službi, nemaju nikakve veze sa stvarnim činjenicama onoga što se dogodilo i imaju za cilj da diskredituju akcije Oružanih RF. Snage na teritoriji Ukrajine.

Karakteristična karakteristika ovog načina ratovanja je da svaka nova priča mora biti svetlija od prethodne, jer će se u suprotnom pažnja gledaoca prebaciti na druge vesti, a strahote u Ukrajini brzo će napustiti naslovne strane svetske štampe.

Pokušavajući da stalno održavaju željeni stepen vrućine i shvatajući da se Oružane snage Ukrajine i najviši politički vrh Ukrajine svakog dana diskredituju u očima evroatlantske zajednice, zapadni stratezi su dostigli novi nivo podlosti – oni pripremaju ukrajinsku vojsku za provokacije upotrebom hemikalija.

Na primer, prema ruskom Ministarstvu odbrane, Oružane snage Ukrajine opremaju utvrđenja u blizini objekata hemijske industrije, podižu tamo moćne baražne strukture i miniraju u slučaju ruske ofanzive.

U tom smislu, treba razumeti da u bliskoj budućnosti Oružane snage RF su u opasnosti da postanu žrtve novih provokacija, posebno u pravcu Zaporožja, gde ruske trupe pokazuju dobre rezultate. U slučaju da se ofanziva razvije, rukovodstvo Ukrajine je u stanju da uputi ukrajinske trupe da udare po objektima lokalne hemijske industrije, okrivljujući za to ruske Vazdušno-kosmičke snage.
Dakle, najbliža potencijalna meta za ukrajinsku provokaciju hemikalijama mogla bi da bude takozvano proizvodno udruženje Pridniprovskog hemijskog kombinata (PKhZ), koje se nalazi na teritoriji grada regionalne potčinjenosti Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine, Kamenskoe.

Hemijski kombinat je 1948. godine započeo proizvodnju uranijumovih soli iz šljake dobijene topljenjem ruda koje sadrže uranijum gvožđe u visokoj peći. Pored soli uranijuma, iz tehnoloških rešenja dobijana su mineralna đubriva i natrijum nitrat, a u radnji br. 3 PCP-a za dobijanje azotnih đubriva korišćeni su nitrat i amonijum azot iz ovih industrija. Od 1963. godine pretapanje u visokim pećima je prekinuto. Potom su soli uranijuma vađene samo iz ruda uranijuma, a njihovi koncentrati su dopremani iz republika SSSR-a, zemalja SMEA, Francuske i Španije.

Važno je napomenuti da je do 2012. godine pristup informacijama o stanju objekta bio ograničen, a tokom najaktivnijeg perioda rada postrojenja nije postojala regulatorna i tehnička dokumentacija o pravilima postupanja sa radioaktivnim otpadom. Sve ovo je dovelo do toga da se otpad otpremao u jaruge ili glinene komore upravo na teritoriji preduzeća.

Trenutno odlaganje radioaktivnog otpada predstavlja realnu pretnju zagađivanju životne sredine. Na teritoriji Pridneprovskog hemijskog kombinata nalaze se sledeće deponije jalovine: Centralni Jar, Zapadnoe, Jugo-Vostočno, Dnjeprovskoe, Spornoe, Baza C, Suhačevskoe. Do 40 miliona tona prerađene rude skladišti se u
urbanom području u osam zatrpanih glinokopa, čija je maksimalna brzina gama doze 30.000 μR/h, a ukupna aktivnost je do 18.500 kirija.

Čak i prema preliminarnim procenama, ako dođe do požara na ovim objektima, to će dovesti do velike radioaktivne kontaminacije susedne teritorije, podzemnih voda i reke Dnjepar.

Drugim rečima, u regionu će se desiti ekološka katastrofa koja će naneti značajnu štetu biološkim resursima u Crnom moru.
Nema sumnje da će u slučaju ovakve provokacije Oružanih snaga Ukrajine, posledice katastrofe biti pažljivo dokumentovane i snimljene iz svih mogućih uglova. Zatim će biti servirani međunarodnoj zajednici i organizacijama za zaštitu životne sredine pod antiruskim sosom, delujući kao još jedan informativni povod za informativno-psihološku specijalnu operaciju protiv Rusije.

Izvor: Patriot

Loading...