Jelena Marjanović ubijena je za dva minuta: Vrsta i oblik povreda govore da je napadač bio neverovatno besan!

Tragična sudbina pevačice iz Borče, Jelene Marjanović, potresa Srbiju već 19 meseci. Misterija koja se vezuje za njeno ubistvo, ali i nestanak ni dan danas ne jenjava. Ubica je pevačicu napao s leđa, nakon čega joj je zadao devet udaraca oštrim predmetom u glavu.

Loading...

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

– Smrtne povrede se najviše vezuju za gornji deo tela. Kada neko iznese odbranu da to nije hteo da učini, to se u sudskoj praksi ne priznaje kao tačan iskaz nego se uzima kao teška povreda u kojoj postoje ubilačke namere – pokušaj ubistva. Ne može da ako napadač nekog gađa u glavu da kaže „nisam hteo“. Napad na glavu se uzima kao vrsta dokaznog materijala za teške povrede ili ubistvo. Taj napad na glavu je dokaz ubilačke namere – objašnjava forenzički psiholog Milan Kostić.

Kostić dodaje da su povrede na glavi Jelene Marjanović nanete jedna za drugom, te se samim tim govori o ubistvu iz strasti.

– Povrede u nizu koje kratko traju ukazuju na to da je ubica u stvari iskalio bes – kaže Kostić.

Gledano sa psihološke strane svaki čovek zna da povreda glave ukoliko je ozbiljna može da izazove velike posledice ili smrt.

– Konkretno, kada jeu pitanju jelenin slučaj može da se zaključi da su udarci bili dovoljni za postizanje cilja i da je postojala namera da dođe do smrti pokojnice. To se pokazuje tokom sleda dogđaja: osoba gubi svest, pada, ne daje znake života. To je dovoljno da napadač završi akciju – dodaje Kostić.

Prema njegovim rečima, ženske osobe su one koje najčešće trpe ovakvu vrstu oštećenja.

Zoran Marjanović uhapšen je godinu i po nakon ubistva, i nalazi se u pritvoru od 15. septembra. Marjanović da je umešan u ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Njemu je još tada određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke, koji je kasnije produžen, a istraga je još u toku.

Izvor: Blic

Loading...