Albanski pevač spotom razbesneo celu Srbiju!

Popularni pevač iz Prištine Arijan Aguši poznatiji kao GOLD AG snimio je pesmu o Medveđi, kao i spot u ovom mestu na jugu Srbije, prozivajući ga delom Velike Albanije.
Naime, u svojoj pesmi, za koju je spot snimio u centru Medveđe i u pojedinim delovima Prištine, ovaj tridesetjednogodišnji pevač, inače rodom iz Preševa, peva o tome kako je Medveđa uvek bila deo i da će ponovo biti deo Velike Albanije.

Loading...

„Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nenakvog šljama…“, deo je prevoda ove pesme u kojoj pevač sniva o Velikoj Albaniji.

U samom spotu, stoji ispred samog ulaza u zgradu Opštine Medveđa i na kraju se budi iz sna, razočaran što ova opština još uvek nije deo albanske zemlje.

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su na hilajde komentara podrške ovom umetniku za koga kažu da je „jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje“ i da ih je ovom pesmom „častio“ i upoređuju ga sa muslimanskim bogom.

„Da častimo ovom pesmom našu zemlju. Skoro svaku Vladu koja je kosovska ili Albanska, ignorisana je. Medveđani su žrtvovali svoje živote za svoju domovinu Kosovo. Danas smo izgubili ljude za Kosovo, da uživamo slobodno. Ti si najveći ALAH“, napisala mu je jedna od obožavateljki.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić ocenjuje da je reč o provokaciji i da je od nadležnih organa dobio informaciju da se ispituje ovaj slučaj.

U lokalnoj smaoupravi pretpostavljaju da je reč o vikendu kada na ulicama ima malo ljudi.

Neverovatno je, međutim, da policija, koja sassda ispituje slučaj, a čije je sedište nedalko od centra, nije ništa primetila.

Pretpostalja se da je mladić morao da izazove pažnju jer, kao velika zvezda, spotove snima sa članovima svoje ekipe, a tu su i kamere, dronovi…

Ovaj spot zapalio je i deo albanske populacije u Medveđi i Sijarinskoj Banji koji pevaču ostavljaju komentare podrške na društvenim mrežama.

Izvor: Jugmedia

Loading...