BABA VANGA JE IMALA 16 PRAVILA ZA DOBAR ŽIVOT: Leti idite bosi, pustite decu da se isprljaju… Evo kako je poznata proročica delila JEDNOSTAVNE savete za sreću i zdravlje

Iskustva stečena druženjem s ljudima kad su u teškim situacijama u životu, jer njoj su dolazili kad im je teško i kad ih pritisnu nedaće, poznata proročica baba Vanga je sažela u šesnaest pravila za život.

Loading...

1 Volite se, stremite dobrim mislima i delima, jer to je za sve najbolji lek.

2 Zemlja je blagoslovena jer tu raste mnogo lekovitog bilja – čuvajte ga kako bi i ono čuvalo vas.

3 U lečenju biljem, ako posebno nije drukčije određeno, prvo se polivajte vodom u kojoj su se biljke kuvale, jer njihovi lekoviti sastojci najbrže se u organizam unose kroz pore na koži.

4 Preterano korišćenje lekova je štetno jer zatvaraju vrata kroz koja s biljkama treba da uđe priroda i da uspostavi narušenu ravnotežu u čoveku.

5 Leti hodajte bosi da ne biste prekinuli svoju povezanost sa zemljom.

6 Decu leti pustite da se svuda igraju – neka se prljaju, neka trče…

7 Uveče, pre nego što legnete, obavezno operite noge, a još je bolje ako možete da se istuširate. Tako ćete sa svog tela sprati ne samo prljavštinu, garež od dima sa ulice i umor nego i sve negativne misli i uticaje koji smetaju vašem snu.

8 Naučite da se pravilno odmarate. Dan je stvoren za rad, a noć je za kvalitetan odmor. Da biste bili zdravi i radno sposobni, u krevet idite u deset sati, a ustanite između pet i šest sati ujutru.

9 Često pijte čaj napravljen od šumskih plodova i rastinja. Takvi čajevi su izvor zdravlja.

10 Bar jednom nedeljno preko celog dana jedite samo kuvano žito i pijte samo vodu kako bi se vaš organizam očistio i kako biste stekli snagu.

11 Što više se krećite i radite. Lenjost je bolest koja šteti ne samo psihički nego i fizički.

12 Čistoću uzdignite u kult! Prljavština, bilo da je fizička ili duhovna, suprotna je onome što je stvorio Bog, a koje je uvek čisto i lepo.

13 Ne perite se jako vrućom vodom.

14 Češće koristite obične sapune i prirodna sredstva koja ne štete ljudskom organizmu.

15 Ne preterujte s veštačkim đubrivom i hemijskim preparatima. Tako se hrana truje, a takav način proizvodnje u poljoprivredi izaziva mnoge bolesti.

16 Pre svega, naučite da u svakoj situaciji budete strpljivi!

Foto: Printscreen
Izvor: Kurir.rs

Loading...