ON JE PUKOVNIK RUSKIH SPECIJALACA I NAJOBUČENIJI VOJNIK NA PLANETI: Njegova veština ostavlja bez daha!

Ruski sistem, odnosno sistema, kako je Rusi nazivaju, iako stara veština, dobro je rešenje za izazove koje nameće moderan način života. Sa svojim specifičnostima donosi niz prednosti u odnosu na većinu borilačkih veština jer, između ostalog, nudi specijalizovane vežbe snage kombinovane sa kretanjem i disanjem različitom brzinom.

Same vežbe su dizajnirane da koriguju položaj tela i razviju veliku izdržljivost, a osim toga služe da se otkriju i uklone negativne emocije.

Loading...

 

U ruskom sistemu nema udaraca, šuteva ili bacanja koji trajno uništavaju zglobove (onog ko ih izvodi). Suštinska razlika u odnosu na ostale slične aktivnosti je metodološka — sistema polazi iz mira, a ne agresije i želje da se razori protivnik. Vežba se kako da se udarci apsorbuju, preusmeravaju i izbegavaju, radije nego da se blokiraju na krut način.

Ta borbena tehnika teži da nauči čoveka niz osnovnih ideja i principa koji će mu omogućiti da improvizuje i da nađe spontana rešenja u borbi.

Iako je u najvećoj meri treniraju muškarci, tu borilačku veštinu mogu trenirati i deca, po modifikovanom programu, ali i pripadnice nežnijeg pola.

KO JE PUKOVNIK MIHAIL RJABKO

On je pukovnik jedinice za specijalne operacije ruske vojske, direktor i glavni instruktor Sistema štaba u Moskvi.

Počeo je sa treninzima od svoje pete godine, a od svoje petnaeste je počeo da se bavi borilačkim veštinama.

Rjabko je veteran koji je bio u brojnim vojnim akcijama takođe je i ponosni nosilac brojnih odlikovanja i nagrada koje je dobio od Ruske pravoslavne crkve.

 

Izvor: Kurir.rs/Priredio: P.L.

Loading...