Policajac Mladen je heroj koji je oduševio Srbiju! Iz ledene reke spasio je psa! Pitali smo ga što nije niko, a Srbi će ga voleti još više!

Glavni junak beogradskih medija tokom jučerašnjeg dana bio je Mladen Sovrlić (26), policajac SUP-a u Zemunu, koji je ovu pretpostavku dokazao u najpozitivnijem mogućem smislu.

Mladen je, vraćajući se rano ujutru sa posla, rizikujući sopstvenu bezbednost, spasio jednog psa sigurne smrti. Labrador koji je upao u ledenu vodu, nije mogao da se izbavi iz situacije u kojoj se našao, sve dok nije naišao hrabri policajac koji ga je vratio na sigurno tlo. Mladen, heroj jučerašnjeg dana, ispričao je svoju priču za portal Espreso.rs.

Loading...

Ipak, ovo nije samo priča o herojskom podvigu. Ovo je priča o jednom mladom životu, koji je u Beograd sa Kosova došao u potrazi za boljim sutra i upravo u glavnom gradu postao pravi heroj.

Sve se desilo u nedelju ujutru, kada se Mladen vraćao s posla.

– Oko pola 8 ujutru sam se vraćao s posla, radio sam noćnu smenu. Kada sam prolazio pored kanala Sebeš, video sam dva čoveka kako gledaju u pravcu kanala. Tada sam video psa kako se muči u ledu. Ljudi koji su tu stajali rekli su mi da ne mogu da mu priđu zbog leda – objašnjava policajac Sovrlić.

On je shvatio da vremena za gubljenje vrema. Skinuo je opremu, i krenuo ka kanalu kako bi pomogao psu. Iako njegov pokušaj prvobitno nije uspeo, Mladen nije odustao.

– Krenuo sam ka psu, ali je led od moje težine pucao, jer je bio tanak. Zastao sam da bih razmislio na koji način da mu pomognem, kako bolje da priđem, jer sam video da se kuče poslednjim atomima snage održava u vodi. Pošto živim u blizini, otrčao sam do kuće po merdevine. Pomoću merdevina sam zahvatio veću površinu leda, koji je na taj način trpeo moju težinu i uspeo sam puzeći da priđem psu i izvučem ga na površinu – kaže on.

Nakon toga, pas je neko vreme proveo kod Sovrlića, koji ga je posle ukazane pomoći pustio, jer je zbog ogrlice bilo očigledno da se radi o vlasničkom psu.

– Pas je kod mene proveo 3,4 sata, gde sam ga okupao, sredio, osušio, utoplio i nahranio. Kada je povratio snagu, krenuo sam do prodavnice, a on me je pratio u stopu. Prilikom povratka kući, labrador je produžio na drugu stranu, a ja nisam hteo da ga zadržavam jer je imao vlasnika – priča Sovrlić i dodaje da se prvi put našao u ovakvoj situaciji.

Nismo navikli da ovakve prizore gledamo kod nas pogotovo što nije bilo po zvaničnom pozivu.Jutros pri povratku sa posla, policajac Sovrlić iz SUP-a Zemun koji je pritom van dužnosti,nailazi u Borči na kucu koja je upala u ledenu vodu. Bez adekvatne opreme zbog nedostatka vremena da je nadje jer je kuca već gubila snagu, on je uz pomoć jednog čoveka vadi na bezbednu obalu. Kuca je dobro i po zadnjim informacijama nalazi se kod policajca Sovrlića. U ime svih ljubitelja životinja i u naše lično ime mi mu se zahvaljujemo. Pored svih grozota svakodnevno uperenih protiv životinja ovakve stvari nam vraćaju nadu i veru u ljude.Levijatan.

Posted by Pokret Levijatan – STOP Animal ABUSE on Sunday, January 20, 2019

Sa druge strane, smatra da je normalno i ljudski pomoći svakome, bilo da je reč o komšiji koji nosi šporet na osmi sprat, ili nekome ko unosi teške torbe u autobus, pa sve do onog najvažnijeg – spašavanja života. Za Mladena je to čast, a upravo ga zbog nesebičnosti koju je pokazao, Srbija smatra herojem. Ipak, teško mu je da se navikne na popularnost koju je zbog hrabrosti stekao preko noći.

– Još uvek sam zbunjen, jer mi je čudno da sve ovo toliko znači narodu. Za mene je to bila normalna stvar. U tom trenutku nisam razmišljao o popularnosti, strahu i onome što može da se desi. Bilo mi je bitno samo da pomognem psu da ne izgubi život – iskren je Sovrlić.

Inače, Mladen je do 2016. godine živeo u Kosovskoj Mitrovici gde je i rođen. U Beograd je došao jer mu je dečački san bio da postane policajac.

Od malena sam želeo da obučem uniformu. Otac mi je takođe pripadnik MUP-a u penziji. Zbog toga sam došao u Beograd, a porodica mi je još uvek u Kosovskoj Mitrovici – kaže on i dodaje da mu se život značajno promenio otkad se preselio u glavni grad Srbije.

– Život u Beogradu se veoma razlikuje od onog u Kosovskoj Mitrovici. Tamo je sve nekako napeto i uskraćeno. Svi kao žive dobro, ali se oseća tenzija koja raste iz dana u dan.

U svoj rodni grad, Kosovsku Mitrovicu, vratio bi se pod jednim uslovom.

– Kada bih mogao da obučem uniformu i normalno radim dole, odmah bi se vratio – zaključuje ovaj hrabri mladić.

 

Foto: Fejsbuk printskrin

Izvor: Espreso

Loading...