Čudo Božije: Pčele poštuju ikonu kao najveću svetinju (FOTO)

U regionu Kapandriti u blizini Atine, divna stvar se desila. Pre deset godina,pobožni pčelar po imenu Isidoros Timinis, pomislio je da u jednu od svojihkošnica postavi ikonu Raspeće Gospoda.

Ubrzo nakon toga, kada je otvorio košnicu, bio je zapanjen, pčele su pokazale toliko poštovanje i odanost ikoni, jer su je „izvezle“ u vosku, a ipak ostavile otkriveno lice i telo Gospoda. Odtada, svakog proleća, on stavlja u košnicame ikone Spasitelja, Bogorodice iSvetitelja, a rezultat je uvek isti.

Loading...

Jednom sam doneo ručno oslikanu ikonu izmanastira, koja je predstavljala golgotu sa tri krsta. Pčele su „izvezle“ voskom celu površinukompozicije, ostavljajući da se jasno vidi krst Hristov i pokajani razbojnik sa desne strane, dokrazbojnik sa leve strane krsta je bio prekrivendebelim slojem voska.

Poslednji put kada sam otišao, mi smo stavili uikonu Svetog Stefana prvomučenika iarhiđakona, čije ime naša skromna izdavačka kuća nosi. Kao što možete videti sa slike koje smo ovde objavi, cela ikona je odevena u vosak,ostavljajući otkriveno lice i telo.

Monah Simeon

 

Foto: Pixabay.com

Izvor: vesti-info.rs

Loading...