U KUĆI OSEĆATE JAK NEMIR: Kako se rešiti negativne energije?

Veliki je posao „građenje kuće“, još veći „građenje mira u kući“, ništa manji sem što nema fizičkih napora, radnika, cementa, peska, ali mnogo ljubavi da.

Mnogi bi posegli za nekim lakim rešenjem, ali to nije tako lako ako se tako radi i rešava. Potrebno je da za početak našom dobrom voljom i mirnim mislima gradimo mir među ukućanima, da sve to radimo sa velikim trpljenjem, ne osijono sa puno gordosti.

Loading...

Nije rešenje samo osveštati svoj dom, mnogo je dublje angažovanje svih ukućana za mir i poredak. No, nećemo ni tu činjenicu zanemariti, zanimljiv je primer naše braće Grka, kad god bi osetili neki nemir u domu oni bi pozvali sveštenika da osveti vodicu, što je jako lepa praksa. Kod nas, postoji slavska i vaskršnja vodica i nije loše za dom da je imamo i primamo sveštenika u kuću.

Svakako, trebalo bi i dom osveštati, to su jako bitne stvari, ali i to su samo delovi „mira“ koji nam treba. U našem domu se trebamo moliti, paliti kandilo, paliti tamjan, a sve to raditi nekako skrušeno, skromno, za dobrobit duše, nikome ne smetati, moliti se za svoje ukućane, čitati sveto Pismo.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Beogradskiportal

Loading...