VELIKA AKCIJA POLICIJE: Vlasnik poznate firme i njegovi zaposleni UHAPŠENI SA DVE TONE DROGE I ORUŽJEM

Pripadnici MUP, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pronašli su na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenili 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen je P. K, odgovorno lice firme „Jovanjica“ u čijem vlasništvu je pomenuto poljoprivredno dobro, a koji se sumnjiči da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane.

Loading...

Zbog istog krivičnog dela, a kao članovi grupe uhapšeni su M. Z. (39), Ž. B. (55), H. S. (36), J. B. (44), Ž. P. (26), B. V. (35), M. B. (36) i H. P. (41), svi zaposleni u firmi „Jovanjica“, dok je policija za još jednom osobom raspisala potragu i za njom se intenzivno traga.

Svi uhapšeni nalaze se u pritvoru.

Protiv osumnjičenog P. K. podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Pretresom firme „Jovanjica“ pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver zbog čega će protiv P. K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Kompanija „Jovanjica“ iz Stare Pazove poznata je kao jedan od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji, vlasnik je Predrag Koluvija, a ova firma je za svega pet godina postala najveći proizvođač i distributer organske hrane u Srbiji. Njihovi proizvodi se prodaju u svim trgovinskim lancima, a kako su pisali mediji pod njihovim brendom prodaju se voće, povrće, bilje i žitarice nekoliko stotina proizvođača iz sela širom Srbije.

Kako navodi „Insajder“, od aprila ove godine bilo joj je dozvoljeno da u staklenicima proizvodi industrijsku konoplju. To se vidi u rešenju Ministarstva poljoprivede do kojeg je došao Insajder, a kojim je pre šest meseci firmi „Superior” iz Velike Plane data dozvola za gajenje industrijske konoplje dok je u staklenicima firme „Jovanjica” u ovom poslu dozvoljeno da proizvodi sadnice, odnosno biljke industrijske konoplje. Industrijska konoplja je jednogodišnja biljka, koja sadrži manje od 0,3% psihoaktivne supstance THC.

U „Jovanjici“ je, kako su Insajderu naveli u Tužilaštvu, pronađen kanabis kojI sadrži psihoaktivnu komponentnu veću od 0,3 THC.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Blic

Loading...