SVET U STRAHU! Rusija poslala stravičnu poruku: Ako se usudite da krenete na nas…

U okviru RVSN (Raketna vojska strateške namene) se nalazi najmanje 162 interkontinentalne balističke rakete „Jars“. One su raspoređene na mobilnim lansirnim platformama ali i podzemnim silosima.

„Postojan tempo opremanja omogućio je preoružavanje 18 raketnih pukova sistemima pete generacicije „Jars“. Mobilnim raketnim sistemima su opremljene četiri udarne grupe RVSN. U ovom času dovršavamo kompletiranje Irkutske grupe Raketne vojske strateške namene. Kozeljaska udarna grupa se naoružava raketama koje idu u podzemne silose, dok se Barnaulska grupa aktivno oprema mobilnim lanserima“-rekao je komandant RVSN general-pukovnik Sergej Karakejev.

Loading...

U RVSN je napravljen „elastični sistem“ borbenog dežurstva. Svaka od ovih raketa je sposobna da efikasno probije neprijateljski sistem protivraketne odbrane, i garantovno uništi svoj cilj.

U okviru jednog raketnog puka se nalazi devet mobilnih lansirnih jedinica, ili 20 podzemnih silosa. Po ovom formacijskom ustroju stvarni broj raketa koje se nalaze na bojevom dežurstvu je verovatno još veći. Pored ovih raketa, u okviru RVSN se nalaze i sistemi „Topolj-M“ i teška balistička raketa RS-36M2 „Vojvoda“.

Do kraja godine se planira kompletiranje prvog raketnog puka koji će biti opremljen balističkim raketama koje će nositi hiperzvučne bojeve blokove „Avangard“.

 

Izvor: bog-rata.com

Loading...