UPOZORENJE SRBIMA! Rusi su došli u Srbiju kako bi završili ono što nisu stigli u Makedoniji i Crnoj Gori

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da je razlika između njega i ostatka opozicije u tome što oni različito vide način za smenu Aleksandra Vučića.

„Ja se bavim politikom, oni ne. Meni sigurno nije najveći problem Srbija i neka mina koju su Rusi iskopali u Donjecku da bi nas kompromitovali i napravili dodatni haos u Srbiji“, kazao je Jovanović u intervjuu za „Blic“.

Loading...

On dodaje da u ovakvoj postavci Srbija neće biti bolja, ako je preduslov „polomiti kičmu“ Vučiću.

Jovanović smatra da danas Srbija ima mnogo manje političkog potencijala nego devedesetih i da su ljudi u politici u Srbiji, kako je rekao, „diletanti i bolidi“.

„Za one devedesetih sam bio klinac, a za ove sad sam slika prošlosti koja treba da nestane pošto sam još na nogama i definitivno sam u pravu za sve što sam o zemlji rekao i u njoj uradio…Ova zemlja ima dva i po političara – Vučića, Dačića i mene“, kaže lider LDP.

Na konstataciju lista da više kritikuje opoziciju nego vlast, Jovanović kaže da mu je normalno da u trenutku kada Vučić potpisuje „mali Ssengen“ podrži njega, a ne one koji ga čekaju ispred RTS sa pogrdnim porukama.

On je dodao da sa Vučićem uvek komunicira onda kada zbog haosa od situacije nije dobro ni njemu, ni Vučiću.

„Nedavno sam mu rekao da je neviđeni diktator. Bio sam na svadbi ćerke Nataše Mićić kada je on otvorio istočni krak auto-puta, a da ni na jednoj naslovnoj strani nije bila ta vest. Kao što sam ga pozvao dan kasnije, kada se vratio iz Ohrida, posle „malog Šengena“ i rekao mu da je super što navodno njegovi mediji oduzimaju Srbima pravo da ga čuju dok pored Rame i Zaeva govori da je to najpametnija ideja iza koje je stao. Odgovorio je rezignirano:“Samo ti to primećuješ“, kaže Jovanović.

On je, govoreći o ruskom uticaju u Srbiji, rekao da Rusi slobodno vršljaju Srbijom „kao da je Podmoskovlje“ i da će Srbiji uraditi ono što nisu stigli u Crnoj Gori i Makedoniji.

„Ja neću da budem ruska batina u Srbiji. Znam šta je iza toga, znam šta je ruski institut za strateške studije, znam šta je GRU, nije Vučić otvorio centar u Nišu, nego neko drugi…Boris Tadić i DS. Oni su išli na izbore štampajući Putinovu rođendansku čestitku“, kaže Jovanović.

 

Izvor: Tanjug

Loading...