SRBIJA ĆE SE ZABELETI VEČERAS, A ONDA NASTUPA – MRAK! Noćas će da napada sneg, ali nakon njega stiže crnilo!

Večeras će u većem delu Srbije pasti prvi sneg, osim u Vojvodini, a od petka ponovo otopljenje s temperaturama iznad 10 stepeni.

– Tokom jutra na sever i zapad naše zemlje stiže naoblačenje sa kišom, koja će do popodneva zahvatiti i sve ostale krajeve Srbije. Maksimalna temperatura biće do 7 stepeni, a duvaće i jak jugoistočni vetar – kaže meteorolog „Weather2Umbrella“ Đorđe Đurić.

Loading...

– Na planinama sneg je već pao, a prve pahulje u gradovima očekuju se u noći između ponedeljka i utorka. Prvom snegu ne treba da se raduju samo Vojvođani, jer ga tamo gotovo sigurno neće biti. U svim ostalim delovima Srbije kiša će tokom noći preći u susnežicu i vlažan sneg. Moguće je da će se formirati snežni pokrivač, ali temperature neće ići u minus, tako da će se već sutra u prepodnevnim satima otopiti. Duže zadržavanje moguće je samo u gradovima na višoj nadmorskoj visini, poput Užica, Ivanjice, Novog Pazara…

Nakon što se sneg otopi, slede tri jako tmurna i hladna dana. Ipak, pravi vremenski preokret dolazi nam već u petak i donosi temperature iznad proseka za ovo doba godine.

– Sutra tokom dana očekuje se prestanak padavina, a merenja će ići i do 6 stepeni. Sreda i četvrtak biće tmurni, suvi i izrazito hladni. Živa u termometru kretaće se između nule i petog podeljka. Takođe, moguća je magla, koja će se zadržati tokom većeg dela dana. Ipak, nakon ovih nekoliko pravih zimskih dana ponovo nam stiže toplije vreme. Sa Mediterana u petak dolazi topao vazduh, pa će merenja ići i preko 12 stepeni. Toplo i oblačno vreme zadržaće se i tokom vikenda, a moguće je da će pasti i kratkotrajna i slaba kiša – kaže Đurić.

Izvor: Kurir.rs/Informer

Loading...