Da vam od VAVEDENjA PRESVETE BOGORODICE krene na bolje, izgovorite OVU MOLITVU MAJCI BOŽIJOJ

Molitva prva VAVEDЕNjU Presvete Bogorodice u hram

O, Presveta Djevo, Carice nebesa i zemlje, pre svih vekova izabrana Nevesto Božija, Koja si u poslednja vremena došla u hram zakonski, radi obručenja sa Nebeskim Ženikom! Ti si napustila narod Svoj i dom oca Svojega, da bi Sebe prinela Bogu kao žrtvu čistu i neporočnu, i prva dala obećanje svagdašnje devstvenosti.

Loading...

Podari i nama da se u sve dane života svoga sačuvamo u devstvenosti, celomudriju i strahu Božijem, da budemo hramovi Duha Svetoga, i iznad svega, pomozi svima koji u obiteljima žive i koji su se obručili na služenje Bogu da Te podražavaju, da svoje živote provode u čistoti devstvenosti, od mladosti noseći blagi i laki jaram Hristov i čuvajući svoje sveto obećanje.

Ti, Prečista, Koja si sve dane Svoje mladosti provela u hramu Gospodnjem, daleko od sablazni ovoga sveta, u neprestanom molitvenom bdenju i u svakom uzdržanju, duševnom i telesnom, pomozi i nama da odbijemo sva iskušenja neprijateljska koja dolaze od tela, sveta i đavola, dolazeći na nas od mladosti naše, i da ih pobedimo molitvom i postom. Ti, Koja si u hramu Gospodnjem s angelima obitavala, ukrasila si se svim vrlinama, a posebno smirenjem, čistotom i ljubavlju i dostojno si se odgajila, kako bi bila spremna da telesno u Sebe primiš nesmestivog Logosa Božijeg.

Udostoj i nas, zahvaćene gordošću, neuzdržanjem i lenjošću, da se obučemo u svako savršenstvo duhovno, da svaki od nas uz Tvoju pomoć pripremi bračnu odeždu svoje duše i jelej dobrih dela, kako ne bismo nagi i nespremni pošli u susret našem Besmrtnom Ženiku i Tvom Sinu, Hristu Spasitelju i Bogu našem, nego da nas sa mudrim djevama primi u rajske obitelji, i da nas tamo udostoji da sa svima svetima uvek slavimo i proslavljamo svesveto Ime Oca i Sina i Svetoga Duha i Tvoje milosrdno zastupanje, sada, i svagda, i u vekove vekova.

Amin.

Izvor: Šoutajm

Loading...