TRAMP ĆE POBESNETI: Procureo snimak kako ga Makron, Džonson i Trudo ismevaju (VIDEO)

Novi snimak koji je procureo u javnost pokazuje kako čelnici nekih od najvažnijih američkih saveznica ogovaraju i ismejavaju Donalda Trampa.

Snimak je nastao na prijemu u Bakingemskoj palati kod kraljice Elizabete Druge i njenog naslednika, princa Čarlsa.

Loading...

Na njemu se mogu videti holandski premijer Mark Rute, kanadski premijer Džastin Trudo, britanski premijer Boris Džonson i francuski predsednik Emanuel Makron kako stojeći u krugu razgovaraju uz čašicu.

Deo razgovora, koji su uhvatili mikrofoni američke televizije Si-Bi-Es, prilično je zanimljiv.
„A zbog toga si kasnio?“, pita Džonson Makrona. Makronov odgovor ne može da se čuje na snimku, ali na njega se nadovezuje Trudo: „Kasnio je zbog njegove konferencije za novinare koja je trajala 40 minuta.“

„O da, da, najavio je…“, kaže dalje Trudo, ali ostatak rečenice je opet nerazumljiv.

​Naime, Makron je u utorak posle podne razgovarao s Donaldom Trampom, koji je pre samita oštro napao Makrona zbog njegove ocene o NATO-u i zbog planiranog oporezivanja američkih tehnoloških kompanija.

Makron i Tramp su dugo odgovarali na pitanja novinara, što nije bilo predviđeno protokolom i Makron je odgovorio da „ostaje pri svojim tvrdnjama“ o NATO-u kao savezu koji je u stanju „moždane smrti“, što je Tramp nazvao „uvredljivim“.

Ono što Makron dalje kaže opet ne može da se razume na snimku, jer je bio okrenut leđima.

„Samo se videlo da je njegovoj ekipi vilica pala na pod (u šoku)“, kaže u nastavku razgovora Trudo, po svemu sudeći, dok je govorio o Trampu.
Kao i za prethodni samit NATO-a, Tramp nije poštovao protokol, već je izjave za novinare u društvu čelnika savezničkih zemalja iskoristio da nepredviđeno odgovara na pitanja međunarodnih medija.

Razgovor evropskih čelnika s kanadskim premijerom, slučajno snimljen kamerom kanadske televizije, sigurno neće poboljšati atmosferu i popraviti zategnute odnose, zaključuje „Indeks“.

Foto: Tviter printskrin

Izvor: sputniknews.com

Loading...