PUTIN NAM ŠALJE LJUDE BEZ IMENA I LICA: Evo kakvu namenu će imati u Srbiji (VIDEO)

Predsednici Srbije i Rusije su, kako saznaje Kurir, razgovarali i o saradnji ruskih specijalnih jedinica – Specnaz – sa srpskim specijalnim jedinicama. Ta tema je prvi put bila na stolu otkako se sastaju Vučić i Putin.

– To je tema koju je ruska strana uvek dosad zaobilazila, ali su Putin i Vučić sada prvi put otvoreno govorili o tome. Razgovarali su o zajedničkoj obuci, pa bi naše specijalce trebalo da obučava najelitnija ruska jedinica – ističe izvor našeg lista.

Loading...

Specnaz, deo ruskog Vojnoobaveštajnog direktorata (GRU), ne samo da su najelitnije jedinice Rusije već važe za fizički najspremniju jedinicu na svetu.

Za njih se kaže da su „ljudi bez lica i imena“, koji su prošli najmukotrpnije psihofizičke treninge i najteža testiranja. Njihovi glavni zadaci su borba protiv terorizma i terorističkih grupa, njihovo hapšenje i likvidacija, gušenje oružanih pobuna, obavljanje operacija na neprijateljskom tlu, rešavanje talačkih situacija, sprovođenje diverzantskih i protivdiverzantskih akcija.

Regruti u ruske specijalne jedinice Specnaz prolaze kroz stravične treninge i potencijalno smrtonosne procese inicijacija.

Specnaz je skraćeni naziv ruskog izraza „Spetsialnoye nazhacheniye“, što znači „specijalne namere“.

Smatraju se jednom od najspremnijih vojnih jedinica na svetu.

Izvor: Kurir.rs/B.M.

Loading...