Nikada mi polusvet neće sastavljati tim: Oštar Muslinov odgovor Kežmanu, i njegov poslednji komentar nakon odlaska sa mesta selektora!

Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin poručio je da je od njega traženo da se Srbija plasira na Svetsko prvenstvo i taj cilj je ispunjen.

Loading...

On je iz Francuske, samo dan posle sporazumnog raskida ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije, podvukao je u intervjuu za „Novosti“ da reprezentaciji želi sve najbolje u narednom periodu.

Neigranje Sergeja Milinković Savića je bila tačka sporenja između selektora i rukovodstva FSS, a Muslin nije mogao da ne prokomentariše i izjave menadžera igrača Lacija, Mateje Kežmana.

– Menadžer Milinković Savića vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem, jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač.

Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama.

Da li je istina da su neki drugi hteli da vam sastavljaju tim, bilo je naredno pitanje.

– Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim.

Priču da nije poštovan dogovor o načinu rada između njega i FSS, Muslin oštro demantuje.

– To nije tačno! Od starta do kraja kvalifikacija sam sa ljudima iz vrha imao dogovor kako se funkcioniše. Taj dogovor je počeo da se krši odmah posle meča sa Gruzijom u Beogradu. Od tada do prošlog četvrtka se nisam ni čuo ni video s predsednikom. Na našem sastanku pre šest dana je bilo jasno da sistem našeg dotadašnjeg rada više ne funkcioniše.

Na kraju, zamerka je bila da ne forsira dovoljno mlade igrače.

– Da bi se mladi uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu pre svega na Gaćinovića i Maksimovića. Uvek sam govorio da je Milinković-Savić dobar igrač, ali je morao da ispuni određene uslove da bi se pojavio i u A timu. I na kraju samo da poručim da se po ovim pitanjima više neću oglašavati – rekao je Slavoljub Muslin.

Izvor: Telegraf

Loading...