NAJLUĐI NADGROBNI SPOMENIK U SRBIJI: Prva žena Rada izdala me, bila je velika zla ku*va!

Svedoci smo da se na grobljima pojavljuje sve veći broj „modernih“ spomenika na kojima su uklesane čudne poruke.

Loading...

Mnogi se trude da za preminule naprave nagrobni spomenik koji je karakterističan njihovom liku i delu.

Takav je i jedan spomenik u Varvarinu.

Pavić Milisava Života „sam sebi za života podigao je svoj večni dom, i ženi koja ‘se sahrani’ do njega“.

Uz brojne pravopisne greške i bez znaka interpunkcije rešio je da preko spomenika baci kletvu na one koji žele da rasprodaju i kupe njegovu imovinu, a bez njegove dozvole.

Poruke sa njegovih spomenika prenosimo u celini bez lektorisanja.

„Ova spomen ploča iz dvorišta kod kuće prebačena ovde tako da kuću i dvorište može da proda koj me čuva i sahrani može da proda i Bolinu njivu ako je zaživota neprodam jer nije prokleto moja ćerka može da proda materinu njivu i njivče ispod ukoliko treba da se leči druge njive moje i ćerkine sa njenim placem nemože da se proda bez mog odobrenja dok postoji svet proklet bio onaj koji proda i kupi poreklo mu se zatrelo. Čoba premešten 2008“, piše na spomeniku pokojnog Pavića koji je inspekcija naredila da premesti iz dvorišta kuće u kojoj je živeo.

Na spomeniku koji je izgrađen na Varvarinskom groblju piše sledeće.

„Hvala deda Čedi i baba Zorki dobri bili i ćerku mi čuvali ćerko prema meni nemaš obaveze ni za života ni posle smrti moje kada umrem harmonikaš da svira i peva narodnu muziku. Brat snaja zet sveću da mi nepale nežale plač bez naricanja večere ne davati jela na groblje ne donositi jedan pop pevačko društvo ne 50 zvona u 5 crkve. Prva žena Rada izdalame i bila velika zla ku*va. Žena je naj……….. na svetu“, piše na nadgrobnom spomeniku ali čini se da je u poslednjoj rečenici poželeo da pošalje zagonetnu poruku, u potpisu Ludi Čoba Šnjajder.

Sa strane spomenika uklesano je da je Ludi Čoba Šnjajder robijao od 1963. do 1974. godine, a to je ovekovečio vertikalnim slovima „razbojnik“.

 

Foto: Pixabay.com

Izvor: Allo.rs

Loading...