POSTAN PEČENI KROMPIR: Polizaćete prste, garantujemo!(RECEPT)

Ako volite pečeni krompir, onda je ovo pravi recept za vas. Ako uz to dodate neku salatu možete ga servirati kao lagani posni ručak. Pikantan, a u isto vreme hrskav, sočan i aromatičan uz dodatak posnog kačkavalja. Vrlo lako se priprema, rerna odradi svoj posao, a kad jednom probate verovatno više nećete menjati način spremanja krompira.

Loading...

Potrebno je:

700 gr krompira, začin suvi, mlevena paprika, ljuta paprika, beli biber, posni kačkavalj, ruzmarin, granule belog luka, majčina dušica, ulje

Priprema:

Krompir očistiti oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke. U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine i dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na onoj ravnoj odsečenoj strani..

Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 50 minuta u rerni. Na polovini pečenja pokriti folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min. Naš krompir je gotov i možemo uzivati u divnom ukusu ovog sjajnog jela. Uživajte!

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Loading...