Najbizarniji „lov“ ikada: Amerikanac skuplja mrtve životinje na putu, pa ih poslužuje porodici i gostima za večeru (FOTO)

Divljač prikupljena na putu tradicionalno je deo njihove božićne večere

Loading...

Rafe Karol iz američke države Vašington odlučio je da uštedi na kupovini hrane za svoju porodicu (i goste) tako što skuplja tela pregaženih životinja na putu i koristi njihovo meso za ishranu

Divljač prikupljena na putu tradicionalno je deo njihove božićne večere, a kaže da su gosti često šokirani kad čuju šta su pojeli, ali još ih više iznenađuje da je hrana vrlo ukusna.

– Uglavnom se čude zbog toga što skupljam leševe jer misle da na putevima stradaju samo ververice i rakuni. Neki ljudi me ismejavaju zbog toga i zovu seljačinom koja se hrani sa puta, ali ja ne vidim ništa loše u tome – rekao je on.

Kad mu je bilo samo deset godina, njegov je otac pronašao mrtvog jelena na putu i pripremio ga za večeru, a sin se toga setio kad se tek oženio i kada mu je bio potreban novac.

– Imali smo jako malo novca i nije mi palo na pamet da odbijem besplatnu hranu – priznaje on.

Njegove tri ćerke tako su odrasle na ishrani baziranoj na mesu životinja koje je nalazio na putevima, prenosi Index.hr.

– Jako sam ponosan što svojoj porodicu snabevam hranom. Naravno da ne bih doneo ništa što nije istog kvaliteta kao meso koje možemo da kupimo u radnji. Vrlo brzo naučite da razlikujete meso koje se može upotrebiti od onog koje nije zdravo. A ako ja to ne uzmem samo će propasti. Tako da uglavnom uzimam sve što nije pokvareno ili previše oštećeno – ispričao je Rafe.

Iz tela jelena dobije oko 30 kilograma mesa kojim se njegova porodica hrani mesecima, ali najveći „ulov“ mu je bilo telo mrtvog medveda.

– Od njega smo dobili 55 kilograma mesa, a iskoristili smo i mnogo masti. Nešto od sala sam dao i prijateljima koji su od njega napravili sapun ili bi pržili krafne na toj masti“, objasnio je on i dodao da medvjed ima okus sličan svinjetini.

Foto: printscreen
Izvor : Telegraf.rs

Loading...