U ovim gradovima se služi najbolja kafa: Evo gde možete da probate najskuplju na svetu, a gde se ona obavezno pije „s nogu“

Kada možete da spojite ljubav prema kafi i putovanjima, obavezno posetite neki od gradova koji su poznati po ovom tamnom eliksiru

Loading...

Ljubiteljima kafe koji bi tu strast rado uskladili sa svojim putovanjima preporučuje se da biraju gradove u kojima se već dugi niz godina, pa i vekovima, neguje kultura vezana za ispijanje tog magičnog crnog napitka.

Ljudima širom sveta je nezamisliv početak dana bez šolje kafe, a rituali ispijanja ovog kofeinskog napitka razlikuju se od države do države, pa čak i od grada do grada. Ovo su gradovi u kojima ćete najviše uivati u vašem omiljenom napitku.

Sao Paulo, Brazil

Centralna i Južna Amerika područja su na kojima se uzgaja kafa sa savršenim rasponom okusa. Nadmorska visina pogoduje savršenoj kiselosti, a zbog idealne temperature zrna kafe su vrhunskog kvaliteta. Brazil je najveći svetski proizvođač kafe u proteklih 150 godina. Ova latinoamerička država, jedna od najboljih destinacija za ljubitelje kafe, je posebno poznata po kafi „Arabica“ i „Robusta“.

Sao Paolo ima pregršt kafića namenjenih za uživanje u prekrasnom ukusu ovog napitka, od tradicionalnih dragulja kao Sofa Café, Café Floresta i The Little Coffee Shop do savremenih kafića poput Beluga i Octavio.

Istanbul, Turska

U Turskoj kažu da kafa mora biti crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav. Turci kafu uvek poslužuju nakon jela, a prave je u bakrenoj džezvi. Kako bi ublažili gorčinu često je poslužuju s turskim slatkišima. Poslužuje se u tradicionalnim porculanskim fildžanima. Istanbul je, sa svojim brojnim kafićima, odredište za ljubitelje kafe. Autentična kultura turskog načina ispijanja kafe neguje se u Pierre Loti Café i Fazil Bey. Najbolje vreme za posetu Istanbulu je od septembra do početka novembra.

Milano, Italija

Ako se nađete u Milanu, obavezno popijte šoljicu kafe. Foto: Pixabay.com
U Italiji je najpopularniji esspreso koji se poslužuje u maloj šoljici i obično se konzumira stojeći. Zanimljivo je da Italijani smatraju da nije dobro naručivati kapućino u noćnim satima, jer je jutro jedino vreme za uživanje u kapućinu. Neki od najznačajnijih kafića u Milanu su Orsonero, Marchesi, Taglio, Caffe Napoli i Moleskine Café.

Džakarta, Indonezija

Kafa je sastavni deo indonežanskog života. Indonezija je poznata po svojim izvanrednim sortama kafe, uključujući Java, Sumatran, Toraja i Gayo. Ljubitelji kafe i avanturisti u Džakarti mogu probati neke od najskupljih sorti kafe na svetu, kao što je Kopi Luwak.

Sijetl, Vašington, SAD

Sijetl je savršeno mesto za strastvene ljubitelje kafe. Najbolje vreme za posetu kišnog grada je krajem juna ili između septembra i oktobra.

Foto: Pixabay.com
Izvor:(Telegraf.rs/klix.ba)

Loading...