ADVOKAT OTKRIO: Evo koliku kaznu Jelena može da dobije zbog pretnji Vranješu i njegovoj ženi

Advokat Nebojša Perović analizirao je otvoreno pismo koje je Jelena Karleuša uputila Ognjenu Vranješu putem društvenih mreža, zbog pretnji koje je iznela.

JK se pismom obratila nakon afere.

Loading...

Ona mu je poručila da će se sve zlo vratiti njegovoj porodici, da je završio svoje, te da više nigde neće zaigrati fudbal.

Tu je i niz teških uvreda na Ognjenov račun: da je pi*kic* željna slave, paćenik, crv bolesni… Međutim, kako je JK iznela ozbiljne pretnje fudbaleru, advokat Perović tvrdi da bi zbog toga mogla i krivično da odgovara.

– Rečenica gospođe Karleuše “Moj savet ti je da se *bije* odmah” eventualno može da sadrži navođenje drugog lica na samo*bistv*, ali u slučaju da je ono pokušano ili izvršeno.

Ističe da je sporna i rečenica u kojoj Karleuša kaže da će se “sve zlo vratiti njegovoj porodici”.

– To može da sadrži elemente krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, jer se može smatrati pretnjom. Potrebno je da se gospodin Vranješ i njegova porodica uplaše od ovoga, osete strah za svoju bezbednost, pa se onda može smatrati da je izvršeno krivično delo ugrožavanja sigurnosti. Ukoliko se javnost uznemirila, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, jer tada tužilaštvo deluje po službenoj dužnosti, a može i na osnovu krivične prijave – zaključuje Perović.

Kako je Karleuša poručila fudbaleru da je “završio svoje”, to se, prema rečima advokata, takođe može smatrati ugrožavanjem sigurnosti. Međutim, zbog krivičnog dela uvrede Vranješ može da podnese privatnu tužbu protiv Jelena Karleuše.

 

 

Izvor: Informer

Loading...