JUTARNJA MOLITVA SVETOJ TROJICI: Da vam dan krene kako treba, svako jutro IZGOVORITE OVE REČI…

Ustavši od sna, blagodarim Ti, Sveta Trojice, što se zbog Svoje velike dobrote i dugotrpeljivosti nisi razljutila na mene lenjivog i grešnog.

Niti me pogubila zbog bezakonja mojih, nego si pokazala Svoje uobičajeno čovekoljublje i podigla mene koji sam ležao nesvesno, da Ti jutrenjujem i slavim moć Tvoju.

Loading...

I sada prosveti moje duhovne oči, otvori moja usta, da se poučavam rečima Tvojim i razumem zapovesti Tvoje i tvorim volju Tvoju i pevam Tebe u srdačnom ispovedanju i slavim presveto ime Tvoje, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova.

Amin.

Slava Ti, Care, Bože, Svedržitelju, koji si Tvojim Božanskim i čovekoljubivim promislom udostojio mene grešnog i nedostojnog da ustanem od sna i da pogledam Tvoj svetli dan.

Primi Gospode, glas molitve moje kao i svetih Umnih Sila Tvojih, i daj da Ti čistim srcem i smirenim duhom prinosim hvalu sa ne-čistih usana mojih, da i ja grešnik budem sa upaljenom svećom duše moje u redu sa mudrim devojkama, slaveći Tebe u Ocu i Duhu Svetome slavljenoga Boga Sina.

Amin.

Hodite, poklonimo se caru našem Bogu!
Hodite, poklonimo se i pripadnimo Hristu, caru našem Bogu!
Hodite, poklonimo se i pripadnimo samome Hristu, caru i Bogu našem!

 

Foto: Pixabay.com

Izvor: Srbija javlja

Loading...