Sve Kosovske prodavnice moraju da stave zastavice porekla robe: Kazne do 20 hiljada evra

Tržišni inspektori pri ministarstvu trgovine na tzv. Kosovu pojačali su kontrolu kako bi utvrdili da li se trgovci pridržavaju uputstava da pored proizvoda u rafovima mora da stoji zastavica zemlje porekla proizvoda!

Iz ministarstva kažu da svi trgovci moraju da se toga pridržavaju jer će u protivnom morati da plate kazne u visini od jedne do 20 hiljada evra!

Loading...

Veliki marketi na Kosovu već su počeli da stavljaju zastavice pored robe koju prodaju, što deluje prilično groteskno.

Menadžeri ovih prodavnica, koji nisu želeli da govore pred kamerama, kažu da je ova mera izuzetno podsticajna za domaće proizvođače, ali i za kupce koji sada znaju kad kupuju robu lokalnih firmi.

– Vremenom se ljudi navikavaju. Ova mera je u interesu domaće proizvodnje i mi moramo da više radimo na promociji naše privrede, jer samo tako možemo da uspemo. Moramo da odbranimo domaće proizvode umesto što smo omogućavali dobar život Srbiji kupujući njihove. To je u interesu Kosova i svih građana – objasnio je jedan od menadžera supermarketa.

Ministarstvo insistira da do kraja januara svi istaknu zastavice, pa čak i male radnjice kojima je ova mera prilično komplikovana i skupa.

 

Izvor: Espreso.rs

Loading...