Beograd je pred vanrednim stanjem! Vesić saopštio: Čeka nas težak dan, kritično će biti popodne

Sneg slabog intenziteta već pada u pojedinim delovima Beograda, a prema najavama meteorologa i čelnika prestonice od podneva nas očekuju vejavice koje bi mogle da izazovu velike probleme pre svega u funkcionisanju saobraćaja.

Sve ekipe “Beograd puta”, ali i drugih javnih komunalnih preduzeća su već na terenu.

Loading...

– Pred nama je težak dan. Prema trenutnim prognozama, oko 12 sati će početi da pada intenzivno i padaće 24 sata. Očekuje se između 15 i 30 centimetara novog snega, a u nekim delovima grada čak i do 40 centimetara – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao da je noćas na ulice preventivno bačeno oko 500 tona soli, oko 200 tona mešavine i 80.000 litara kalcijum-hlorida.

Ono što želim građanima da kažem to je da pokušaju da izbegnu popodnevni Špic. Petkom u Beogradu je, inače, između 16 i 19 sati intenzivniji saobraćaj jer tada može da dođe do određenih zastoja u čišćenju zato što su velike gužve i naši kamioni uđu u kolonu i ne mogu da čiste istom brzinom kao što čiste ujutru ili kada nema nema špica – rekao je Vesić i savetovao građane i da koriste javni prevoz kako bi nadležne službe mogle brže da čiste sneg.

Vanredna sednica zbog snega

U podne će u Skupštini grada biti održan vanredni sastanak gradonačelnika dr Zorana Radojičića, gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića, gradskog sekretara za vanredne situacije Darka Glavaša i svih direktora gradskih preduzeća. Cilj je, između ostalog, da se izbegne kolaps koji je tokom jučerašnjeg prepodneva viđen u pojedinim delovima grada.

Izvor: Espreso

Loading...