Proverite džepove: Ova kovanica prodaje se za skoro 40.000 DINARA!

Retka kovanica od 50 penija sa jednim od najomiljenijih Božićnih i novogodišnjih likova Sneškom Belićem prodaje na E-bay-u za 290 funti, odnosno za 331 evro (38.877 dinara).

Srebrni novčići, odnosno kovanice sa likom Sneška Belića pušteni su u opticaj još 2003. godine na ostrvu Man, a i bilo ih je svega 10.000, sudeći prema podacima vebasajta o sakupljanju novčića Change Checker.

Loading...

Novčići su bili pušteni u opticaj kao kovanice u znak obeležavanja 25-godišnjice postojanja klasika “Sneško Belić” koji je napisao dečji autor i ilustrator Rejmond Brigs.

Najviša cena koja je bila ponuđena na E-bay-u za novčić sa likom Sneška Belića iznosila je 292 funte, nakon što je 29 ljudi podnelo ponudu za kupovinu istog krajem oktobra.

A, inače se ova kovanica prodaje za manje od 200 funti kada ovakav redak novčić uopšte i dospe na neki onlajn sajt za prodaju.

Kovanica od 50 penija – koja je praktično i tehnički vredna baš toliko, 50 penija – proizvela je kompanija “Pobdžoj Mint” koja je do prošle godine napravila sve kovanice i novčanice ostrva Man.

Ove nedelje su izdali tri nova novčića sa likom Sneška Belića, a dva od njih su rasprodata za samo nekoliko sati. Jedan od njih, srebrnjak, koji je dizajniran čak u boji, već se uveliko prodaje po ceni tri puta većoj u odnosu na cenu na E-bay-u, u iznosu od 206 funti.

Treba naglasiti da ovi novčići neće ući na tržište novca, odnosno u opštu cirkulaciju novca, tako da je mala verovatnoća da će se iste ove kovanice naći u vašoj rezervi za vraćanje kusura, nažalost.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Alo

Loading...