DRŽAVNI VRH ALBANIJE U SUZAMA: Poginula je cela porodica, premijeru jedva saopštili

Među brojnim žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju bila je i devojka sina premijera te zemlje Edija Rame, prenela je italijanska Ansa, a potom i albanski mediji.

Gregor Rama je sa svojim Instagram pratiocima podelio da je u ruševinama zemljotresom razorenog Drača pronađeno telo njemu bliske osobe, a mediji su odmah prepoznali da je u pitanju 24-godišnja Kristi Rici.

Loading...

Kristi je zajedno sa telom njenog oca Eduarda (54) izvučena iz ruševina njihove šestospratne zgrade, a nekoliko sati kasnije su nađena i tela njene majke Dolore (49) i brat Klausa (21). Dolore je bila frizerka, a Eduardo službenik.

Albanski portal „Balkanweb“ danas je objavio vest da je porodica Reci sahranjena u Draču. Četvoročlanu porodicu je na večni počinak ispratilo nekoliko stotina Dračana, međutim, među prisutnima nije bilo ni Gregora, niti bilo kog člana porodice Rama.

Kristi je studiala dermatologiju na Medicinskom fakultetu u Tirani. Rektor ove ustanove Arben Gjata potvrdio je da je zemljotres 26. novembra presekao snove buduće doktorke.

– Među žrtvama je i naša draga studentkinja Kristi Reci. Neka ona i sve žrtve ovog groznog dana počivaju u miru – napisao je on na svom Fesbuk profilu.

Prema italijanskoj agenciji Ansa, Gregor Rama i Kristi su bili zajedno nekoliko godina, ali su samo najbliži prijatelji znali za njihovu vezu.

Mediji podsećaju da se sin albanskog premijera uvek držao dalje od medijske pažnje, pa je vest o smrti njegove devojke prošla nezapaženo sve do momenta kada je on podelio svoj gubitak na društvenoj mreži.

Gregor Rama je diplomirao na Likovnoj akademiji u Tirani, prateći stope svog oca slikara, kao i dede, poznatog albanskog vajara. Rođen je krajem osamdesetih u prvom braku Edija Rame sa glumicom Matildom Makoci.

U malobrojnim intervjuima koje je dao Gregor je uvek isticao da je njegova majka „osoba koju najviše voli“. Sa ocem ga više povezuje umetnost nego politika u koju se nikada nije mešao.

– Želim da ljudi procene ko sam na osnovu onoga što naslikam, a ne na osnovu mog prezimena – izjavio je on prošle godine na otvaranju svoje izložbe.

Izvor: Blic

Loading...