SRBIJO SPREMI SE! Meteorolozi najavili: Stiže nam velika promena vremena!

Danas će biti promenljivo oblačno, ponegde s kišom na severu i istoku Srbije, pre podne u većem delu zemlje suvo sa sunčanim intervalima, a posle podne i uveče sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od pet do 11 stepeni, a najviša od 14 do 19 stepeni.

Loading...

Ujutro ponegde po kotlinama kratkotrajna magla, dok će vetar biti slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno jak, u toku dana u postepenom skretanju na jugozapadni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplije.

Ujutro će prestati padavine, pre podne suvo sa sunčanim intervalima, a posle podne i uveče ponovo kiša i kratkotrajni pljuskovi.

Duvaće umeren jugoistočni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na jugozapadni.

Najniža temperatura oko 11 stepeni, a najviša oko 19 stepeni.

U petak će biti promenljivo oblačno i relativno toplo sa sunčanim intervalima i povremenom kišom i pljuskovima, koji ce ponegde biti praćeni grmljavinom.

U subotu osetno hladnije, ujutro i pre podne oblačno s kišom, na planinama sa snegom, a posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

U nedelju ujutro slab mraz, magla i niska oblačnost.

U toku dana pretežno sunčano.

Posle podne i uveče sa zapada i severozapada postepeno naoblačenje, a u košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra. I u prvoj polovini naredne sedmice česta naoblačenja – u ponedeljak malo toplije i vetrovito, a od utorka hladnije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom.

 

Izvor: Tanjug

Loading...