MOLITVA MAJCI BOŽIJOJ ZA SUBOTU: Da vas sreća prati danas izgovorite ove reči

Raduj se, Djevo Bogorodice, Pristanište i Zastupništvo siromašnoj duši mojoj i Nado spasenja moga!

Raduj se, jer si radost primila od Angela koji Ti je javio blagu vest da ćeš roditi Boga Reč! Raduj se, jer si nosila Tvorca sveta u utrobi Tvojoj! Raduj se, jer si rodila u telu Boga, Spasitelja sveta! Raduj se, jer si u rođenju sačuvala djevstvo!

Raduj se, jer si od mudraca darove primila i videla ih kako su se poklonili Onome koga si Ti rodila! Raduj se, jer su Te i pastiri posetili, koji su reči anđelske slušali o Njemu, i Tebi to ispričali, a Ti si sve to u srce svoje slagala!
Raduj se, jer si Mladenca Isusa, Sina Tvoga i Boga, u hramu među učiteljima zakona našla i obradovala Mu se! Raduj se, jer iako si strašne bolove na krsnom stradanju, raspeće i smrt Sina Tvoga i Boga videla, u slavi Nebeskoj sa učenicima Njegovim si Ga gledala!
Loading...

Raduj se, jer si rodila Onoga koji je poslao Duha Svetoga u vidu ognjenih jezika na učenike svoje! Raduj se, jer si na zemlji anđelskim životom živela!

Raduj se, jer si čistotom i svetošću sve anđelske činove i sve svete likove prevazišla! Raduj se, jer si pri prestavljenju svome slavom uzveličana, dolaskom po dušu Tvoju Sina Tvoga i Boga! Raduj se, jer si se posle tri dana vaskrsla javila Apostolima Tvojim!

Raduj se, jer si na Nebu od Oca i Sina i Duha Svetoga dijademom večnog carstva ukrašena! Raduj se, jer si od svih Nebeskih sila pesmama proslavljena! Raduj se, jer si sela u slavu Božanstva, pred presto Presvete Trojice!

Raduj se, jer si Boga sa čovekom grešnim pomirila! Raduj se, Nebeskih i zemaljskih stvorenja Gospodarice i Carice! Raduj se, jer si se udostojila da je sve moguće zastupništvu Tvome! Raduj se, jer se svi verni, koji Tebe prizivaju, zastupništvom Tvojim spasavaju! Raduj se, jer se Tobom tužni teše, bolesni isceljuju i stradalnici na vreme pomoć dobijaju!

Molim Te, obradovana Vladičice, pokreni i u meni tugu zbog grehova mojih i daruj mi radost spasenja. Podari mi suze utehe, neprestano umiljenje, istinito pokajanje i savršenu popravku života.

Ne gnušaj se mene, Vladičice, no primi milostivo ovaj molebni glas moj, koji ja ubogi Tebi prinosim. Priđi mi u pomoć u vreme kada budem bez pomoći, u času strašnom, kada se duša moja bude razdvajala od okaljanog tela moga.

Tada mi priđi, molim Te, i oslobodi me od grehova mojih, i od kazne za njih večne, da se ne bi radovali zli dusi niti geena ognjena. O, Vladičice moja, ne dopusti da duša moja vidi strašno mučenje koje su joj demoni pripremili, no priđi i spasi slugu Tvoga u času onom užasnom, da Te slavim u vekove, jer si Ti jedina Nada moja i Zastupnica spasenja moga.

Amin.

 

Izvor: Srbija javlja

Loading...