HOROR U LONDONU! Čula se stravična eksplozija, a onda su ljudi počeli da beže!

Jaka detonacija probudila je rano jutros stanovnike pojedinih delova Londona. Zbog praska zatresili su se prozori, kuće, a čule su se i policijske sirene. Građani su odmah uspaničeni počeli da zovu policiju, posebno jer se sve događa dva dana posle terorističkog napada.

Međutim, ubrzo je utvrđeno šta se zapravo desilo. Sa aerodroma Koningsberi poletela su dva lovca tipa Tajfun, koja su presrela letelicu koja se nije odazivala na poziv. Ceo događaj potvridili su britansko vazduhoplovstvo RAF i londonska policija.

Loading...

Inače avioni RAF imaju dozvolu za probijanje zvučnog zida nad gradom, ali samo u slučaju vanrednih uslova, obično kada imaju zadatak da presretnu sumnjivu letelicu.

“ Letelice tipa Tajfun su danas ujutro u okviru postupka brze reakcije presreli letelicu, sa kojim je kontrola leta u vazdušnom prostoru Ujedinjenog kraljevstva izgubila komunikaciju, izjavila je portparolka RAF.

Ona je takođe potvrdila, da je komunikacija sa letelicom uspostavljena, pa su se lovci vratili u bazu. Policija je pozvala građane pojedinih delova Londona, da nema razloga za paniku.

Stanovnica Hertfordshirea je za BBC rekla da je nekoliko minuta pre četiri sata izjutra čula jaku eksploziju. Kako je rekla prvo je mislila da joj je u kupatilu eksplodirao grejač vode ili da je možda drvo palo na kuću.“

 

Izvor: Alo.rs

Loading...