MIGRANTI NAPALI POLICIJU U KAMPU: Doneli im drva za zimu, a onda počeo haos! (VIDEO)

Grupa migranata fizički je napala nekoliko policajaca, potom je stiglo pojačanje Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona, a novinari su udaljeni iz kampa.

Prava drama se odvijala nakon što je u kamp Vučjak stigao kamion sa drvima kao pomoć migrantima za hladne dane. Međutim grupa migranata je u tom trenutku legla pod kamion u znak protesta jer prenosi Kklix.ba.

Loading...

Kada je policija pokušavala da uspostavi red, migranti su fizički napali policajce zbog čega su dva migranta privedena, a policajci su zapretili da će upotrebiti silu.

Reporter portala Klix.ba koji prati situaciju na Vučjaku javlja da je situacija izrazito napeta i da bi mogla eskalirati iako trenutno nema incidenata. Nakon napada, policija je udaljila sve medijske ekipe iz kampa.

Migranti su danas odbili hranu i vodu u znak protesta jer su nezadovoljni nehumanim uslovima u kampu Vučjak. oni kažu da ne žele da idu u nove kampove u BiH već žele da idu ka zemljama Evropske unije.

Komesarka za ljudska prava Savet Evrope Dunja Mijatović je danas poručila da je kamp Vučjak neprihvatljiv za život migranata i pozvala na njegovo hitno zatvaranje.

Životni uslovi u kampu dodatno su pogoršani nakon što je sinoć počeo da pada sneg.

Izvor: Kurir.rs/Fonet

Loading...