IDENTIFIKOVANE UBICE POLICAJCA: Milutina na dužnosti ubili Albanci!

Policajac Milutin Leković (41) ubijen je na dužnosti juče oko 14 sati u Igalu, a za njegovo ubistvo osumnjičen je državljanin Albanije Luan Hasanaj (43). Iz policije navode da su sa njim bili i državljani Albanije Lulzim Hasanaj (49) i Nure Hasanaj (67).

Zbog zapuštenog izgleda identifikacija nije bila odmah moguća, saopštili su ranije iz policije crnogorskim medijima, a uhapšeni su sve vreme tvrdili da su sa Kosova.

Loading...

– Zapuštenog su fizičkog izgleda, što nam dodatno otežava identifikaciju. Iako tvrde da imaju 45 godina, izgledaju po 15 starije. Ženska osoba koja je uhapšena sa njima ima oko 70 godina – kazao je ranije izvor „Vijesti“ iz Uprave policije.

Inače, ubicu graničnog policajca albanske pravosudne vlasti potražuju zbog ubistva, pokušaja ubistva i nezakonitog držanja odužja. Šest godina starijeg Luana Hasanaja potražuju takođe zbog ubistva, zavere u pokušaju, dok se 67-godišnja žena koja je uhapšena sa njima u Albaniji potražuje zbog prijetnji.

Podsetimo, na Lekovića je pucano tokom privođenja kada je krenuo da privede tri osobe bez dokumenata. Jedan od muškaraca je sa zadnjeg sedišta policijskog automobila potegao pištolj i pucao u potiljak policajcu. Leković je sa teškom prostrelnom ranom odmah prevezen u bolnicu gde je nešto kasnije podlegao povredama.

Privedena trojka uspela je da pobegne policiji i oni su nekoliko sati kasnije uhapšeni dok su peške pokušavali da pređu granicu sa Hrvatskom. I prilikom drugog hapšenja, begunci su potegli pištolj na policajce, zbog čega su službena lica morali da odgovore vatrom, prilikom čega je jedan od begunaca povređen i odmah prevezen u bolnicu.

„Ubistvo policajca brutalan i kukavički čin“

Od kako je objavljeno da je granični policajac Milutin Leković ubijen, osude dolaze sa svih strana. Tako je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević kazao je da će preduzeti sve mere u skladu sa zakonom i Ustavom u cilju zaštite policijskih službenika, jer oni, kako je istakao, nisu glineni golubovi da bi se neko iživljavao nad njima.

Janjušević je u Jutarnjem programu Javnog servisa rekao da je jučerašnje ubistvo policijskog službenika Milutina Lekovića u Igalu brutalan i kukavički čin.

Izvor: Blic

Loading...