NOVE MERE STUPILE NA SNAGU: Evo ko radi i večeras, a šta je POD KLJUČEM do ponedeljka

S obzirom na da je veći broj novozaraženih od korona virusa u našoj zemlji, donet je novi set mera koje su stupile na snagu od 17 sati. Naime, predlog Kriznog štaba koji je Vlada prihvatila tiče se na prvom mestu dodatnog skraćenja radnog vremena velikog broja objekata, te ćemo se tako do ponedeljka gotovo na svakom koraku susretati sa zaključanim vratima.

I ovoga puta, u prvom planu su ugostiteljski objekti, međutim, sada su novim, pooštrenim merama obuhvaćene i mnoge druge uslužne delatnosti.

Loading...

U nastavku možete pogledati kompletan spisak objekata koji su se zatvorili u 17 sati, a ko na svoja vrata ipak ne stavlja katanac.

Radno vreme do 17 sati, vikendom zatvoreni

Ugostiteljski objekti

Restorani, kafići, barovi, klubovi, kao i igraonice i kladionice zatvaraju se u 17 sati. Vikendom ovi objekti uopšte neće raditi.

Do juče, ugostiteljski objekti su radili do 18 sati svakog radnog dana kao i vikendom.

Tržni centri

I tržni centri svoja vrata zatvaraju u 17 sati i to će važiti radnim danima dok vikendom ovi objekti neće raditi.

Za razliku od mera koje su do danas važile, sada će se ovo skraćeno radno vreme odnositi i na sve ostale butike i prodavnice i van tržnih centara.

Uslužne delatnosti

Od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutru neće raditi ni kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni.

Radnim danima, ovi objekti će raditi do 17 sati.

Ko radi i posle 17h, ali i vikendom?
Prodavnice prehrambene robe

U ove objekte ćemo i dalje moći da idemo do 21 sat i to ne samo radnim danima već i vikendom.

Kako je član Kriznog štaba Branislav Tiodorović gostujući jutros na RTS pojasnio, prema novom setu antiepidemioloških mera i kiosci mogu da rade tokom vikenda.

– Kiosci brze hrane smeju da rade vikendom. Smatra se da kad su kiosci u pitanju ne dolazi do direktnog kontakta – rekao je Tiodorović.

Apoteke, pumpe, dostava hrane

Radno vreme benzinskih pumpi za točenje goriva, apoteka i dostava hrane putem kurira ostaje nepromenjeno, te će oni i dalje moći da rade 24 sata sedam dana u nedelji.

Iako za pumpe i dalje važi da će moći da rade non-stop, pravilo je da prodavnice unutar pumpi rade kao i sve ostale, a da posle tog vremena smeju da prodaju samo gorivo.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture

Pozorišta i bioskopi će počev od danas, po novim pravilima, raditi svakog radnog dana, ali i vikendom do 17 sati. Naime, do tog vremena mora da bude zavšena poslednja filmska projekcija.

Ovo radno vreme odnosi se i na muzeje i galerije.

Pijace

Pijace će radnim danima raditi regularno, a biće otvorene i u danima vikenda od 6.00 do 15 sati.

Ostali izuzeci

Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 sat svakoga dana.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Izvor: Blic

Loading...