Nevreme već odnelo devet života, CRVENI ALARM NA SNAZI, sledi BESANA NOĆ i još veći haos (VIDEO)

Toskanu u Italiji pogodilo je snažno nevreme.

Loading...

Kao da nije bilo dovoljno teško poslednja dva dana, sprema se još teže nevreme, pred Italijom je teška besana noć.

Tropska oluja “Kajran” obrušila se žestoko i na Italiju, najteže je u Toskani i gradu Prato, ali u Liguriji, Venetu, vetar jačine 150 kilometara na sat nosio je krovove. Ovako velika količina padavina nije zabeležena 50 godina, juče je proglašeno vanredno stanje.

Samo u Toskani stradalo je sedam ljudi, a jedna osoba nestala je u nevremenu. Evakuiše se stanovništvo iz poplavljenih kuća, nema struje, sve što je bilo unutra nije više za upotrebu, voda je uništila sve. U gradu Prato koji je simbol tekstilne industrije, štete su neizmerno velike, neki pogoni su potpuno uništeni. U Toskani do sada procenjena šteta je oko 300 miliona evra, izveštava predsednik Regiona Euđenio Đani.

U mestu Kampi Bizencio 5.000 osoba još živi u poplavljenom području a najavljuje se da će noćas i sutra ponovno stići nevreme, kiše i olujni vetar. U Pizi je jak vetar i proglašen je crveni alarm, tri velika naselja u gradu su pod vodom. Dobrovoljci, posebno mladi, pristigli u Toskanu iz raznih krajeva čiste blato sa ulica, iz kuća, iznose propale stvari.

Čak 550 tehničara kompanije za električnu energiju nastavlja da popravlja mrežu kako bi ponovno uključili struju, u subotu popodne je bilo još oko 20.000 osoba bez struje u tom regionu, najteže su pogođeni Prato, Pistoja i Fiorentino. I u regionu Veneto je vanredno stanje, zatvoreno je sedam državnih puteva u centralnom delu zbog klizišta i odrona usled obilnih padavina. U Liguriji takođe zatvoreni neki putevi u regionu Đenove.

U subotu uveče stiglo je novo upozorenje na dolazak talasa nevremena u Emilija Romanji, Toskani, Friulu Venecija Đuliji i Liguriji.

Što je najstrašnije nevreme stiže ponovo u Prato koji je najteže pogođen u poslednja dva dana i iz opština Monti, Montemurlo i Prato iz preventivnih razloga evakuiše se stanovništvo. A već su zatvoreni brojni auotoputevi, poplavljene bolnice, škole, vetar je nosio krovove sa teretana, urušavaju se nedavno sagrađene građevine.

Source link

Loading...