MITROVIĆ BRUTALNO ODGOVORIO NA PROVOKACIJU ŠAĆIRIJA: Kad toliko voliš Kosovo, zašto…?

Srbija i Švajcarska igraju na Mondijalu 22. juna u Kalinjingradu.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Švajcarske drugi meč na Svetskom prvenstvu u Rusiji, 22. juna u Kalinjingradu, ali je uvertira za tu utakmicu počela odavno. Meč će imati posebnu težinu jer za Švajcarsku igra nekoliko igrača koji su poreklom sa Kosova i Metohije. Prvi je počeo Đerdan Šaćiri koji će na kopačkama u kojima će igrati na Mondijalu imati zastave Švajcarske i tzv. Kosova.

Loading...

Mada reprezentativci Srbije nisu želeli mnogo da komentarišu taj potez momka rođenog u Gnjilanu, Aleksandar Mitrović je u razgovoru sa Nebojšom Petrovićem za “Mondo“ došao i do te teme, ali nije želeo da potpaljuje atmosfertu svojim odgovorom.

– Gest sa zastavom Kosova na kopački nisam shvatio kao provokaciju. To je njegova stvar i ne treba da me interesuje. Nešto drugo mi je čudno. Svi se oni razmeću tom zastavom, a onda odbiju poziv da igraju za njihovu reprezentaciju. To dovoljno govori o njima. Ako već toliko vole Kosovo, zašto brane boje drugih zemalja – rekao je Mitrović. – Za Šaćirija znam da je van terena dobar momak i siguran sam da će tokom meča sve proteći u duhu fer-pleja. U svakom slučaju, njihovo je da obuju te kopačke i da se slikaju, naše je da odigramo što bolje umemo i da ginemo u svakom duelu kao da nam je poslednji u karijeri.

 

Izvor: Mondo/srbijadanas.com

Loading...